Voorruit vervangen

Voorruit laten vervangen?

Heeft u een barst in uw voorruit of een aanzienlijke ster in uw gezichtsveld? Voor uw eigen veiligheid is het dan van groot belang om de voorruit te laten vervangen. Een autoruit met een barst verliest zijn volledige sterkte en kan het zicht tijdens het rijden belemmeren. Het is daarom verstandig om de voorruit snel te laten vervangen. Bent u niet zeker of de voorruit vervangen moet worden? Meld uw schade bij ons en u zult van ons vernemen of wij uw voorruit nog kunnen repareren op basis van de informatie die u ons verstrekt over de schade. 

Wat kost de vervanging van een voorruit?

De prijs kan erg verschillen ten opzichte van merk en model auto. Of u de kosten voor de voorruitvervanging moet betalen is afhankelijk of en hoe u verzekerd bent. Indien u verzekerd bent voor ruitschade, dan wordt een nieuwe voorruit meestal helemaal vergoed. Er kan in bepaalde gevallen een eigen risico van toepassing zijn. Wij nemen dit eigen risico dan van u over en betalen dit aan de verzekeraar. Voor u is het vervangen van de voorruit helemaal gratis! Heeft u geen dekking in uw verzekering voor ruitschade? Dan brengen wij aan u een gerichte offerte uit, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Hoe groot mag een sterretje in een voorruit zijn?

Als een sterretje in een voorruit groter is dan een 2 euromunt (ongeveer drie centimeter), dan moeten wij de voorruit  van uw auto vervangen. Herstel met behoud van uw voorruit is dan niet mogelijk.

Hoe selecteert ABC Autoglas de juiste voorruit?

Bij het vervangen van een autoruit leveren wij ruiten met het EOM (Original Equipment Manufacturer) keurmerk. Hiermee bent u gegarandeerd van fabriekskwaliteit originele autoruiten. Aan de hand van de door u verstrekte gegevens, zoeken we in onze databases naar de voorruit die oorspronkelijk in uw auto is geïnstalleerd. Bij ABC Autoglas maken we uitsluitend gebruik van glas dat voldoet aan de OEM-normen en rechtstreeks wordt betrokken van leveranciers die ook de fabrikant van uw auto beleveren.

Autoruit schadeherstel bij u op locatie

Het vervangen van uw voorruit kan bij u op locatie. ABC Autoglas is uniek in Nederland doordat wij een mobiele service bieden. Eén van onze busjes komt naar u toe en wij hebben alle materialen bij om het herstel bij u te komen verzorgen. U kunt bij u thuis afspreken of op locatie van uw werk. U hoeft er zelf niet op te wachten, wij doen ons werk op het parkeerterrein en melden ons bij u zodra de werkzaamheden gereed zijn. Daarna kunt u direct weer gebruik maken van uw auto.

Vervanging van de voorruit doen we zo:

  • Stap 1: We plaatsen bescherming op uw auto om krassen op uw lak te voorkomen.
  • Stap 2: We verwijderen de oude beschadigde voorruit op deskundige wijze.
  • Stap 3: We reinigen de sponning van het raam voor een schoon oppervlak.
  • Stap 4: We installeren de nieuwe voorruit.
  • Stap 5: We zorgen voor zolgvuldige afdichting om waterlekkages te voorkomen.
  • Stap 6: We voeren een kwaliteitscontrole uit.

Wacht niet langer! Neem nu contact op.

Heeft u een beschadiging aan uw autoruit? Wacht dan niet langer en meld uw schade direct. Wij laten u dan snel weten of de reparatie valt binnen uw verzekering en bellen u op om een afspraak te maken voor herstel.